Opublikowano: 08-07-2023 | Wygaśnie: 24-07-2024
Dodane przez: | bestworkEver |
Lokalizacja: | Wodzisław Śląski |
Telefon: | {{ phone }} |
Rodzaj pracy: | Pełny etat |
Typ umowy: | Umowa o pracę |
Miejsce pracy: Kuźnica Czeszycka, woj. Dolnośląskie
ZAKRES OBOWIĄZKÓW:
I. W zakresie realizacji celów produkcyjnych oraz strategicznych firmy:
1. Realizuje oraz nadzoruje plan produkcyjny cukierni oraz piekarni.
2. Wspomaga i monitoruje osiąganie poprawnych wskaźników produkcyjnych (jakościowych, odpadowych oraz wydajnościowych). Proponuje i wdraża działania korygujące w celu poprawy wskaźników produkcyjnych.
3. Monitoruje poprawność procesów produkcyjnych.
4. Zamawia produkty niezbędne do bieżącej produkcji.
5. Planuje i przeprowadza kompleksowe inwentury surowców oraz półfabrykatów.
6. Współtworzy receptury zgodne ze standardami firmy oraz literą prawa.
7. Wspomaga w opracowywaniu normatywów dla poszczególnych wyrobów i półfabrykatów.
II. W zakresie nadzoru nad przestrzeganiem oraz stosowaniem norm jakościowych i bezpieczeństwa żywności:
1. Nadzoruje przestrzeganie zasad GMP/GHP oraz norm i standardów: ISO 22000/IFS z szczególnym uwzględnieniem polityki alergenowej firmy przez podległy zespół.
2. Uczestniczy w weryfikacji jakości wyrobów gotowych i zarządzaniu niezgodnościami w tym analizie opinii/reklamacji z rynku oraz wycofaniem wyrobu niezgodnego z obrotu.
3. Nadzoruje prawidłową rotacje surowców/półproduktów/opakowań oraz ich właściwe przechowywanie i identyfikowanie w celu minimalizacji strat stosując zasadę wydawania według FIFO.
III. W zakresie zarządzania personelem
3. Planuje grafiki pracy, urlopy oraz zastępstwa podległych pracowników.
4. Uczestniczy w procesie rekrutacji i wdrożenia.
5. Wspiera w planowaniu i koordynowaniu procesu przeszeregowania pracowników.
6. Wnioskuje o przyznanie nagrody oraz kary.
7. Wnioskuje o zatrudnienie oraz o zwolnienie pracownika.
8. Kontroluje realizację zadań oraz status realizacji wskaźników dla poszczególnych procesów.
9. Udziela informacji zwrotnej podległym pracownikom na temat sposobu, jakości i efektywności wykonywanej przez nich pracy.
10. Motywuje i wspiera pracowników podczas realizacji wyznaczonych im celów i zadań
11. Wspiera w planowaniu rozwoju pracowników i ich kompetencji.
12. Podnosi wiedzę i umiejętności podległego personelu poprzez przeprowadzanie instruktaży i szkoleń
13. Dba o wyposażanie pracowników w środki ochrony wynikające z przepisów BHP na stanowisku pracy, wymaga i weryfikuje przestrzeganie przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy.
WYMAGANIA:
1. minimum 2-letnie doświadczenie na podobnym stanowisku
2. znajomość norm jakościowych oraz bezpieczeństwa żywności
3. znajomość procesów produkcyjnych (branża spożywcza)
4. umiejętność podstawowej obsługi programów komputerowych ( MS Office)
OFERUJEMY:
1. zatrudnienie w ramach umowy o pracę
2. indywidualny harmonogram wdrożenia do pracy
3. możliwość szkolenia się i rozwoju kwalifikacji
4. pakiet dodatkowych świadczeń: opieka medyczna MEDICOVER, ZFŚS
5. możliwość wsparcia relokacji
Specjalista ds. Zarządzania Produkcją
Cedrob S.A. jest w pełni zintegrowaną firmą drobiarską z polskim kapitałem. Planujemy stały wzrost zatrudnienia w całej organizacji, co związane jest z obecną skalą produkcji, pozytywnymi prognozami o...
Za darmo